dimarts, 22 de març del 2016

EVERNOTE, LA APLICACIÓ DE LA ORGANITZACIÓ

EVERNOTE


Una altra aplicació que ens dona la oportunitat de tindre organitzat el material que tothom utilitzem a diari i que moltes vegades no tenim idea on les hem guardat.
Ací teniu un link que ens da una explicació de com traure'l  profit.



 principals característiques :


  • Molt fàcil d'usar, les seves funcionalitats estan a la vista des del primer moment i la seva interfície pràcticament no necessita de cap menú.

  • Multiplataforma: amb versions per utilitzar des del navegador d'Internet (Funciona amb Google Chrome i versions modernes de Firefox), mòbils i tauletes Android, iPhone, Linux (mitjançant el client Nevernote), Blackberry, Windows i OS X.

  • S'aconsegueix mantenir tota la informació important en un únic lloc, accessible des de múltiples dispositius i plataformes.

  • Encara que es sincronitza mitjançant Internet, amb les aplicacions d'escriptori o de mòbil es pot utilitzar per prendre notes quan no hi hagi una connexió disponible, i es sincronitzaran les notes en recuperar la connectivitat.

  • El seu ús és gratuït, i permet pujar documents pdf i imatges amb un màxim de 60 Mb al mes. Si es paga un compte Premium es pot pujar qualsevol tipus de document amb un màxim d'1 Gbyte de dades al mes.

  • Es sincronitza entre tots els dispositius que utilitzem: podem fer una foto d'un document o gravar una nota de veu amb el mòbil i el tindrem disponible a l'aplicació de l'ordinador quan connectem a Internet.

  • Potent sistema de recerca en les notes, incloent dins dels documents PDF que pugem o fins i tot en text que estigui contingut en les fotografies que hàgim fet.

  • Les notes poden ser text mecanografiat, enregistraments propis de veu, vídeos fets amb la càmera del mòbil o notes manuscrites des d'un mòbil o tablet.

  • Un fantàstic sistema de llibretes per agrupar notes. A més disposa de l'opció d'afegir una o més etiquetes a cada nota, el que proporciona més d'un criteri d'agrupació per a cada nota.

  • Possibilitat de guardar les nostres recerques més habituals.

  • Si es fa servir el navegador Firefox o Google Chrome, disposa d'excel·lents extensions que permeten, entre moltes altres coses, capturar parts o paràgrafs de les pàgines web que estiguem visitant i afegir immediatament com una nota al nostre Evernote.

  • Possibilitat de compartir alguna llibreta amb altres usuaris sense necessitat que tinguin Evernote. Amb el compte gratuït es pot mostrar la llibreta. Si es paga un compte Premium, es pot compartir perquè sigui editada per altres persones, de manera que els alumnes puguin inserir aquí els seus treballs o documents.

Evernote és una eina de gran potencial per a ús del professor. 

Aquests són alguns exemples d'ús:



  • La més usada i més evident: prendre notes a classe o que s'assisteixi a una reunió, xerrada, conferència, etc.
  • Usar-lo per emmagatzemar les adreces d'interès o favorits. Són molts els professors que el fan servir com a reemplaçament d'altres serveis amb aquesta finalitat com delicio.us o diigo.com.
  • Si s'està fent un bloc de classe amb els alumnes, es pot usar Evernote per escriure l'esborrany i publicar quan s'arribi a un lloc amb Internet.
  • Compartir llibretes amb informació, enunciats d'exercicis o fins i tot els deures diaris amb els alumnes i fins i tot amb els pares. Les llibretes compartides poden usar-se per a múltiples fins. Per exemple, en https://www.evernote.com/pub/cbravoreyes/lecturasdelasemana un professor espanyol comparteix les seves lectures tecnològiques cada setmana, o en https://www.evernote.com/pub/mguhlin/evernotetutorials un professor nord-americà mostra l'actualitat de l'ús d'Evernote a educació.
  • Organitzar els nostres apunts mitjançant etiquetes. Si passem les nostres notes a Evernote, podem etiquetar amb paraules clau com "Primer trimestre" o "Tercera setmana", etc. i anar actualitzant aquestes etiquetes per tenir-les corregides per al curs següent. A més, un cop tinguem una lliçó introduïda a Evernote, la tenim accessible des de qualsevol lloc en el qual tinguem una connexió a Internet. Podrem buscar de forma ràpida la informació que necessitem, o començar a escriure les notes amb les que preparem una classe a l'institut i seguir després a casa.
  • Aprenentatge permanent: Quan el professor usa el seu temps lliure per reciclar-se i seguir aprenent, Evernote es converteix en un aliat magnífic per centralitzar aquí les noves idees, lliçons apreses, notes, recursos, etc.
  • Utilitza Evernote com a magatzem de recursos on tenim sempre molt a mà les nostres guies, plantilles, fulls de dades, exercicis fets, etc. Això és de gran valor si disposem d'un ordinador o un dispositiu amb accés a Internet durant la classe.
  • Si disposem d'un telèfon mòbil intel·ligent, podem fer fotos de la pissarra al final de la classe i enviar-les al nostre Evernote de manera que tinguem de forma immediata constància d'on deixem la classe el dia anterior.
  • Crear una llibreta per cada curs amb la informació dels alumnes, les seves notes, etc. Es pot crear una plantilla general i usar-la per crear cada curs. Les plantilles no hi ha com a opció directament a Evernote, però hi ha disponibles a Internet plantilles fetes, aplicacions per componerlas7 o fins i tot instruccions de com fer-ho a mano8.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada