dijous, 17 de març del 2016

EFECTES DE LA TECNOLOGIA

És indubtable que els avanços tecnològics han canviat radicalment la nostra forma de pensar, ser i viure, així com l'entorn que ens rodeja. 

Hem excavat grans extensions de terra per a la busca i extracció de metalls i minerals que no permeten fabricar màquines i ferramentes, hem talat nombroses extensions d'arbres per a obtindre la seua fusta, hem sintetitzat compostos químics en el laboratori els quals han interaccionat i modificat el nostre medioambiente, utilitzem productes de combustió (petroli) que emeten CO2 a la nostra atmosfera, la nostra activitat diària genera una gran quantitat de residuos... problemes com la desforestació, el canvi climàtic, les pluges àcides i radioactives així com el forat de la capa d'ozó que rodeja el nostre planeta Terra té el seu origen en les diverses tecnologies desenrotllades i utilitzades per l'home.

La tecnologia ha canviat el concepte de guerra i el camp de batalla permetent crear màquines i armes cada vegada més mortíferes com són les bombes atòmiques. Només entre la I i II guerra mundial van morir més del triple de persones que totes les guerres que van ocórrer durant els 2000 anys anteriors. Per tot això els sers humans estem desenrotllant cada vegada tecnologies més netes i respectuoses amb el nostre medioambiente i amb nosaltres mateixos.

Però no tot és roín sinó tot al contrari, gràcies a la tecnologia nostra esperança i qualitat de vida s'ha incrementat considerablement, gràcies als avanços tècnics i científics som capaços de detectar i curar malalties que anteriorment eren mortals, hem creat una societat on qualsevol persona té accés al coneixement gràcies a internet, gràcies a la tecnologia generem, emmagatzemem i distribuïm qualsevol tipus d'aliment, vestimenta i productes que millora nostre nivell i qualitat de vida, la tecnologia ha permés crear màquines que realitzen treballs penosos, perillosos i que requerisquen un gran esforç per a l'home, gràcies a la tecnologia podem comunicar-nos amb qualsevol persona del món, hem conquistat la Lluna i en breu l'espai.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada