dimecres, 9 de març del 2016

CLASSIFICACIÓ DE LA TECNOLOGIA


La tecnologia no sols ens proporciona objectes o béns materials com a ganivets, ordinadors o naus espacials, també inclou totes aquelles metodologies i béns intangibles els quals satisfan les nostres necessitats i anhels, per això podem classificar la tecnologia en 2 grans grups:

- Tecnologies dures . Són aquelles que ens aporten béns tangibles.

-Tecnologies blanes. Són aquelles que ens aporten béns intangibles.

Mètodes organitzatius com lligen manufacturing, desenrotllament d'estratègies de negoci i venda, sistemes de comptabilitat financeres, creació i desenrotllament de programari, coaching ... són entre altres exemples de tecnologies blanes.

Generalment les tecnologies blanes estan relacionades amb l'economia, la gestió i administració, la sociologia .... mentres que les tecnologies dures estan relacionades amb el camp de la física i la química."

Hi ha altres formes de classificar i identificar les tecnologies existents, classificacions com:

- Tecnologia Flexible: Engloba al conjunt de tecnologies que poden utilitzar-se en multitud d'àrees d'aplicació, el microxip s'utilitza en múltiples productes com a televisors, telèfons, ordinadors, máquinas... i en múltiples aplicacions com la medicina, l'investigació espacial...


- Tecnologia Fixa: Engloba al conjunt de tecnologia que només pot utilitzar-se per a un producte o àrea específica, per exemple els fungicides són productes que només s'utilitzen per a l'eliminació de fongs i floridures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada