dimecres, 30 de març del 2016

CROCRODILE CLIPS

CROCRODILE CLIPS

Un Programari orientat a l'ensenyament.

A la comunitat educativa és habitual l'ús de programes de simulació elèctric-electrònica de l'tipus Electronic WorkBench, Pspice, MicroCap, CircuitMaker, etc. En alguns casos aquest tipus de programari té uns objectius excessivament professionals per a ser utilitzats en nivells educatius, com l'ESO o el Batxillerat, en què no es pretenen una especialització de l'alumnat en la tècnica electrònica, sinó més aviat aconseguir uns coneixements generals amb aplicació directa a matèries com la física, les matemàtiques, la tecnologia, etc.

En aquests casos es fa necessari l'ús d'eines informàtiques que no abrumen l'alumne amb excessius tecnicismes sobre els tipus d'anàlisi, components, instrumentació avançada, etc. El programari destinat a tal fi ha de ser directe i d'ús immediat. L'alumne ha de sentir-se còmode amb el que està fent i no veure en el propi programa una barrera en l'aprenentatge.

Hi ha programes com Electronic Workbench o CircuitMaker, que si bé posseeixen un entorn bastant amigable per ser utilitzat a l'aula, personalment penso que són més adequats per a alumnes de cicles formatius (grau mitjà i superior) i estudiants universitaris.

No obstant això, amb alumnes d'ESO o Batxillerat, que utilitzen les noves tecnologies com a suport a l'estudi de determinades matèries, es fa més convenient l'ús de programes "menys professionals" que s'assemblin més a un laboratori real que a un programa informàtic.

Personalment crec que el Programari "Crocodile Clips" s'adapta perfectament a aquests nivells educatius.

En aquesta pàgina indicaré algunes de les característiques principals d'aquest programa i les diferents versions que es poden trobar (i fins i tot descarregar) a la WEB

Crocodile Clips Elementary

Versió completament gratuïta que pot ser utilitzada lliurement.
Actualment pot ser descarregada del web del fabricant i de diversos servidors dedicats a la distribució de Shareware.

Descàrrega:
Des de qualsevol d'aquestes adreces és possible realitzar la descàrrega de Crocodile Clips Elementary

Crocodile Clips 3

Crocodile Clips 3 és una versió més evolucionada que Crocodile Clips Elementary.
Permet la simulació de circuits elèctrics i electrònics, d'un nivell mitjà-avançat, juntament amb sistemes mecànics i electromecànics.




Descarga:
http://www.crocodile-clips.com/spanish/esdemo.htm (Es necesario cumplimentar previamente un formulario)
WEB's:
http://www.crocodile-clips.com/spanish/index.htm (Distribuidor español)
http://www.crocodile-clips.com/ (Página en inglés con información y demos distintas a la de la WEB española)

YENKA

Ací teniu una alternativa al crocodrile.

Yenka es un software educativo de última generación para la creación de modelos diseñado por Sumdog Ltd (Crocodile Clips). Con él, podrá realizar simulaciones y crear contenidos de forma sencilla.
Los paquetes de Física, Química y Tecnología cubren todo el contenido que formaba parte de nuestros anteriores simuladores (Crocodile Physics, Crocodile Chemistry y Crocodile Technology). Su nueva interfaz de usuario, totalmente renovada, está diseñada para que sea más fácil de utilizar en clase, sobre todo en combinación con pizarras interactivas.

Más información



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada